Mededelingen

 

Vooraankondiging Nieuwjaarsborrel


Zondag middag 6 januari 2019 : Nieuwjaarsborrel ABC (tijd en plaats volgt nog)

Repetitieschema

 

DatumWat Bijzonderheden
maandag 1 oktober deel 4 and the glory, deel 21 surelyolv Rene Veen
maandag 8 oktober deel 7 and he shall purify deel 11 for unto us, olv Leenke de Lege
maandag 15 oktdeel 4, 7, en 25 he trusted in god
maandag 22 oktHerfstvakantie
maandag 29 oktdeel 40 halleluiah en 4,7, 11, 21, 25
ma 5 novemberdixit dominus deel 1
ma 12 novdixit dominus deel 4 juravit
ma 19 novdixit dominus deel 5 secundum ordinem
ma 26 novmessiah
ma 3 decdixit dominus deel 6 vanaf maat 81 en messiah
ma 10 decmessiah
do 13 decmessiah
vr 14 deckoor en orkest in de Noorderkerk
zaterdag 15 december 14.00 uurconcert Messiah

Welkom nieuwe leden

Beste zanger(es ),

Hartelijk welkom bij ons koor! We hopen samen met jou een vrolijke en inspirerende tijd tegemoet te gaan. Deze brief geeft je informatie over de geschiedenis en een aantal praktische zaken die betrekking hebben op het ABC.

Een stukje historie
Het Amsterdams Bach Consort is gestart in 1995 als initiatief van onze toen nog studerende dirigent Niek Idelenburg. Zijn vrienden en medestudenten begeleidden het koor en waren solist. In 1996 werd de vereniging officieel opgericht. Het koor bestaat nu uit ruim 25 gedreven en geschoolde amateur-zangers met een grote liefde voor de muziek van Johann Sebastian Bach. Het professionele orkest telt overwegend ervaren musici, aangevuld met nog studerende of niet afgestudeerde instrumentalisten . Regelmatig worden voor concerten jonge, pas afgestudeerde solisten aangetrokken, die daarmee de kans krijgen podiumervaring op te doen.

Ambitie
Samenwerkend aan een boeiend repertoire streven wij ernaar om per seizoen drie à vier projecten te doen. Zoals gezegd staat de liefde voor de muziek van Bach voorop, maar er is ook aandacht voor de muziek van Bachs tijdgenoten zoals Handel, Purcell, Buxtehude of Schütz. Daarnaast voert het ABC ook muziek uit van Mozart, Haydn, Monteverdi,  Stravinsky en van hedendaagse componisten.

Praktische zaken

We hebben de volgende afspraken:

  • We repeteren wekelijks op de maandag in de kapel van het OLVG van 20.00 tot 22.15 uur.
  • Voorafgaand aan de repetitie dien je de muziek thuis ingestudeerd te hebben.
  • Als je je af wilt melden voor een repetitie, mail dit dan naar onze secretaris Hester van den Eijnden (helemaalheteinde@gmail.com). Als je je meer dan twee keer afmeldt in de oefenperiode voor een concert, kun je niet meedoen aan het betreffende concert.
  • De contributie is € 200 per seizoen. Het seizoen (= boekjaar) loopt van september tot en met augustus.
  • Jaarlijks wordt er in kwintetten of kwartetten voorgezongen. De dirigent beoordeelt samen met een zangdocent(e) je stemkwaliteit, je notenkennis en je uitspraak en geeft eventueel advies voor verdere ontwikkeling.
  • Voor de pauze van de repetitie brengt een van de koorleden koekjes mee. Hiervoor hebben we een koekjeslijst waarop staat wanneer je aan de beurt bent.